Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

El govern espanyol suspèn la inversió de 1.700 MEUR per a l’ampliació del Prat per la manca de consens amb el Govern

Ha quedat clar que el gobierno anava a arrasar La Ricarda sense manies

Redacció 08/09/2021

El gobierno espanyol, sigui del signe que sigui, ha tornat a demostrar que, o les coses es fan com ell dicta o estripa les cartes, que de “negociació” la justa per fer-ho veure i que, en el cas de l’ampliació de l’aeroport del Prat, no hauria tingut cap mania per arrasar un espai protegit per així anar traient més i més suc de l’aeroport de la seva “província”.

Així, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha anunciat aquest dimecres que el govern espanyol suspèn la inversió de 1.700 milions d’euros prevista pel projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat. Segons ha explicat la ministra, la decisió s’ha pres després de constatar que el projecte no té el suport de la Generalitat de Catalunya. “El pacte s’ha trencat per una pèrdua de confiança manifesat”, ha dit la ministra. Segons ella, és “impossible arribar a bon terme” amb una inversió d’aquesta envargadura “sense un suport nítid i sense fissures per part de la Generalitat”. “Els grans projectes requereixen grans consensos”, ha dit, lamentant que es perd “una gran oportunitat”.

El projecte d’ampliació afecta l’espai protegit de la Ricarda, inclòs a la Xarxa Natura 2000 europea. El cap de setmana, el Govern va assegurar que no avalaria l’ampliació si implicava “destrossar” la Ricarda. Sánchez ha criticat els posicionaments públics del Govern, que creu que ha “canviat de posició” i “no té una decisió madura” sobre l’aeroport. També ha criticat que membres de l’executiu puguin anar a la manifestació contra l’ampliació prevista pel 19 de setembre.