Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

El Govern acorda posar en marxa noves ajudes als autònoms amb un “mecanisme més àgil”

La Generalitat vol arribar ara al màxim d’afectats possible i que les mesures es mantinguin “de manera regular”

Agències 10/11/2020
Meritxell Budó, consellera de presidència i Pere Aragones, vicepresident del govern

El Govern ha acordat dissenyar i posar en marxa noves ajudes als autònoms “a través d’un nou mecanisme legal més àgil, que arribi al màxim d’afectats possible i que es mantingui de manera regular en el temps mentre duri la pandèmia”. Aquesta ha estat la principal decisió en una reunió d’urgència aquest dimarts a la tarda a Palau entre el vicepresident Pere Aragonès, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i els consellers Chakir El Homrani i Jordi Puigneró. L’executiu reacciona així a les crítiques per la línia de 20 MEUR, que s’ha esgotat en poc més de 24 hores i ha provocat un col·lapse a la web de Treball. “No ha funcionat com esperava i lamentem els inconvenients ocasionats”, han reconegut des de la Generalitat.

Nou equip de treball, coordinat per Vicepresidència i Economia

Per tal de treballar en aquest objectiu de crear noves ajudes als autònoms “amb la major urgència”, el Govern també ha decidit crear un equip de treball interdepartamental, coordinat per Vicepresidència, Economia i Hisenda. “La Generalitat manté la seva voluntat permanent de buscar solucions d’acompanyament econòmic pels sectors més afectats per la crisi de la covid-19, com ha demostrat des de l’inici de la pandèmia, malgrat les limitacions imposades”, han recalcat fonts de l’executiu.

En paral·lel, la Generalitat continua exigint al govern espanyol que abordi amb la màxima celeritat un pla de xoc de suport econòmic i social, que inclogui la moratòria d’impostos i cotitzacions socials pels sectors més afectats. “En l’àmbit laboral cal que l’Estat ofereixi solucions immediates als treballadors i treballadores afectats pel bloqueig en la tramitació dels ERTO, el cobrament del subsidi d’atur i l’Ingrés Mínim Vital (IMV)”, han insistit des de l’executiu català.