Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

CCOO i UGT critiquen durament l’acord entre Correus i l’Ajuntament de Barcelona

Consideren el pacte com un “pla estratègic de desballestament de l’empresa, que inclou la venda, privatització parcial o cessió per interès polític dels immobles de l’operador públic”

Redacció 07/10/2020
Pla obert del secretari general de CCOO, Javier Pacheco i d'UGT, Camil Ros, en una roda de premsa de presentació dels actes de l'1 de maig, el 27 d'abril del 2020 (Horitzontal)

CCOO i UGT de Catalunya han acusat el president de Correus, Juan Manuel Serrano, d’implementar un “pla estratègic de desballestament de l’empresa, que inclou la venda, privatització parcial o cessió per interès polític dels immobles de l’operador públic” en cedir l’edifici central de Barcelona.

Segons ha informat aquest dimecres en un comunicat, l’acord per cedir l’edifici de Via Laietana per implementar un pol d’incubació d’empreses afectarà una plantilla de 400 treballadors d’aquesta oficina principal de Correus a Barcelona.

UGT i CCOO han alertat que una reorganització de la plantilla afectada haurà de ser negociada amb les organitzacions sindicals i que, “de no dur-se a terme, suposarà un conflicte assegurat, sindical i davant l’Audiència Nacional”.

Acord a tres bandes

Acord entre l’Ajuntament de Barcelona, Correus i el Consorci de la Zona Franca per convertir la seu central de Correus en un pol d’activitat econòmica i un centre d’innovació digital. L’acord, una iniciativa pública que vol reeconomitzar Ciutat Vella, implica la cessió per part de Correus dels actuals edificis de la seu central -a la plaça Antonio López i el carrer Ángel Baixeras- en un termini màxim de dos anys perquè el Consorci els rehabiliti i l’Ajuntament en pugui fer us com equipament al servei de l’economia digital i l’emprenedoria. Segons els agents implicats, l’operació preveu generar 1.500 llocs de treball i acollir fins a 150 companyies i start-ups. A banda, es mantindrà una oficina de Correus.