Dimarts, 18 de gener de 2022 - Edició 1272
La República

Drets denuncia que SCC porti Torra a la Fiscalia quan “va fer una campanya il·legal” pel 27-S

L’associació de professionals del món del dret, Drets, ha criticat que Societat Civil Catalana hagi denunciat davant la Fiscalia el president del Govern, Quim Torra, per “haver-se negat a executar […]

Marina Bou Cabero 25/03/2019
Josep Ramon Bosch, president de SCC, en una imatge d'arxiu

L’associació de professionals del món del dret, Drets, ha criticat que Societat Civil Catalana hagi denunciat davant la Fiscalia el president del Govern, Quim Torra, per “haver-se negat a executar l’ordre de la JEC de retirar els símbols partidistes” de la Generalitat. “S’ha de tenir cara dura”, han escrit a Twitter, on han explicat que SCC “va fer una campanya il·legal el 2015, segons la pròpia Junta Electoral”.

En paraules del col·lectiu de juristes, l’entitat ultranacionalista espanyola “no té cap autoritat” per portar Torra a la Fiscalia pels llaços grocs tenint en compte que “precisament la Junta Electoral Provincial de Barcelona va dictaminar que havia fet una campanya il·legal” abans de les eleccions del 27-S de 2015 “i els va obligar a retirar-la”. “Societat Civil Catalana va infringir la llei electoral el setembre de 2015 amb una campanya titulada ‘Pongamos fin al separatismo'”, asseguren des de Drets. Aleshores, els juristes van denunciar SCC a les juntes electorals provincials “per vulnerar l’article 50.5 de la LOREG, segons el qual les persones jurídiques no poden fer campanya”.

La Junta Electoral Provincial de Barcelona els va donar la raó i va demanar el “cessament immediat” de la campanya de l’entitat presidida per Josep Ramon Bosch que -expliquen- “s’havia difós àmpliament i en diferents formats, com ara falques publicitàries en ràdio, anuncis als diaris, anuncis als transports públics de Barcelona i un enviament massiu de cartes adreçades a persones jubilades amb falsos arguments sobre les pensions”. “La resolució de la Junta Electoral va arribar just el dia abans de les eleccions, durant la jornada de reflexió”, recorden per concloure que el fet que “SCC demani ara neutralitat en la campanya quan ells van ser els impulsors d’una campanya electoral il·legal és un cas de cinisme i d’hipocresia escandalós”.