Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Diversos ajuntaments fan un nou pas per la sobirania fiscal a Catalunya

En un manifest, han expressat “l’únic Govern legítim és el Govern de Catalunya” i han denunciat l’espoli fiscal de l’estat espanyol

Redacció 26/01/2022

Ajuntaments de Catalunya per la Sobirania Fiscal ha llegit un manifest aquest dimecres per instar tots els ajuntaments de Catalunya a pagar els seus impostos a l’Agència Tributària de Catalunya, i exercir d’aquesta manera la fiscalitat catalana, un gran pas per no dependre més d’Espanya.

Tal com apunta l’ANC, els principals consistoris promotors són Sant Pere de Torelló, Santa Eulàlia de Riuprimer, Taradell, Sant Julià de Vilatorta, Sant Cugat Sesgarrigues, Celrà, Vallbona d’Anoia, Montblanc, Calldetenes, Balenyà i Arbúcies. Aquests consistoris han animat a tots els ens locals a portar a terme la sobirania fiscal, assegurant que “l’únic Govern legítim és el Govern de Catalunya” i al mateix temps han denunciat l’espoli fiscal constant que pateix el país per part de l’estat espanyol. Amb tot, han anomenat els ajuntaments que ja s’han adherit a la proposta, nascuda de la campanya “Jo pago a Catalunya”, impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana.