Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Diverses administracions de les Illes Balears es conjuren per lluitar contra el “turisme d’excessos”

|

- Publicitat -

El Govern de les Illes Balears assegura que liderarà un any més la lluita contra el turisme d’excessos per a evitar comportaments incívics aquest estiu, aplicant de nou la normativa contra el turisme d’excessos impulsada per l’executiu. Així es va posar de manifest ahir durant una reunió de la Comissió per al Foment del Civisme en les zones turístiques que tenia com a objectiu analitzar les actuacions que les diferents institucions que conformen la comissió han anat realitzant per a controlar i atallar comportaments incívics en l’últim any i que va ser presidida pel conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

Publicitat

Una reunió en la qual totes les administracions presents van renovar el seu compromís per a lluitar contra el turisme d’excessos de cara a aquesta temporada i en la qual Negueruela ha estat acompanyat per la directora general de Turisme, Isabel Vidal i el secretari general de la Conselleria, Rubén Castro. “La norma té una eficàcia forta, així com instruments d’especial impacte, com són els tancaments cautelars, que ens permeten atallar aquests comportaments i actuar amb la màxima contundència, farem tot el necessari”, va afirmar el conseller després de la reunió.

Durant la trobada, es va insistir en la necessitat de continuar amb aquest procés de transformació del destí, al mateix temps que cada administració va donar compte de la feina que ha executat en aquest sentit durant l’any passat. En aquest sentit, Vidal va manifestar la importància del decret d’excessos per a combatre al costat de la resta d’eines municipals, l’incivisme i aquest tipus de comportaments en els nostres destins.

Et pot interessar  MÉS vol impulsar la creació cultural en català i crear l’Institut de Cultura de Mallorca

El Consell de Mallorca va informar d’un total de 50 actes d’infracció aixecades, de les quals 34 corresponen a establiments hotelers i les 16 restants a establiments no hotelers. L’Ajuntament de Palma, més enllà del decret d’excessos, va informar que en la temporada de 2022, el balanç del dispositiu contra aquesta mena de comportaments, així com de respecte a les ordenances municipals es va saldar amb més de 7.000 actes de denúncia, incloent-hi la Platja de Palma. Altres administracions que van participar de la reunió i van informar de les accions empreses van ser l’Ajuntament de Calvià, l’Ajuntament de Llucmajor, l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany i els departaments de Salut i Consum i i de Comerç.

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió