Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

Divendres 10 i dissabte 11, apagada cultural a Internet i als balcons

En resposta al Ministre de Cultura que va dir: “Aquesta no és una crisi de la cultura”

Frederic Sabartés 10/04/2020
Música als Balcons

Aquests dies de confinament s’està demostrant que l’art, i en concret la música, sí que és una activitat essencial. Milers de balcons s’estan omplint de música i els veïns ja esperen que els músics surtin a fer-los petits concerts.

Així ho han entès diversos països europeus que han inclòs les arts en les activitats, menys l’Estat Espanyol que s’ha cobert de glòria amb les declaracions del ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, dimarts passat, on exposava que “aquesta no és una crisi de la cultura” i, per tant no hi ha pensat cap pla d’ajut per al sector, unes paraules per les quals el Acadèmia de la Música Catalana ja va demanar la dimissió de el ministre i que han precipitat la reacció del món cultural.

Immediatament, Sindicats de Músics i altres entitats culturals com la Unió d’Actors i Actrius d’Espanya han fet una crida a una vaga cultural a Internet de 48 hores, prevista per als dies 10 i 11 d’abril i sota els ‘hashtags’ # ApagónCultural i #CulturaEnHuelga.

 

Segons Sindicats de Música, tres setmanes sense activitat a l’exterior “han demostrat que la cultura té un paper essencial en el dia a dia de les persones, però també han suposat la pitjor crisi de sector en anys, un sector que avui s’enfronta a mesos de desemparament i pobresa “.

La vaga vol mobilitzar els treballadors i treballadores de tot el sector “perquè es tanquin tots els canals culturals línia” i “reivindicar la necessitat de reconèixer les mesures urgents que tots els agents de el sector hem proposat a govern per combatre aquesta crisi”. Aquests dos dies, 10 i 11, no hi haurà música als balcons si cap músic no penjarà les seves píndoles per a ús i gaudi lliure del seu públic que ho està esperant.