Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Díaz Ayuso vol prohibir les manifestacions pro independentistes a Madrid

La presidenta de la Comunitat diu que el govern espanyol està “sobrepassat” i demana una reunió urgent amb la Delegació per prohibir el dret a la manifestació contra la repressió

Redacció 20/10/2019

La censura i la repressió s’estén per tot l’estat espanyol

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, demanarà a la Delegació del govern espanyol que “no s’autoritzin més manifestacions pro independentistes fins que no cessi definitivament la violència als carrers de Catalunya”. Díaz Ayuso ha demanat reunir-se urgentment amb la Delegació després dels greus aldarulls d’aquest dissabte al centre de Madrid, i que es van saldar amb una vintena de ferits, una dotzena de detencions, a més de greus destrosses. Díaz Ayuso ha apuntat al govern espanyol, que considera que ha abandonat la seva responsabilitat en matèria de seguretat i que “està totalment sobrepassat pels fets” després de la sentència del Tribunal Suprem per l’1-O.

Més de 4.000 persones  van protestar a Madrid amb solidaritat amb Catalunya i moltes van rebre la violència de la policia espanyola

En un acte a Sotillo de la Adrada (Àvila), la presidenta de la Comunitat de Madrid ha demanat a la Delegació del govern espanyol detalls sobre l’autorització de la manifestació d’aquest dissabte, especialment la identificació dels convocants.

Ni el PP, ni el PSOE o Cs suporten la solidaritat dels demòcrates espanyols amb Catalunya

“Cal extremar l’autorització de qualsevol tipus de manifestació ultra, sigui la que sigui, per evitar altercats i violència, ha dit. En el cas de les concentracions en contra de la sentència de l’1-O, considera que no s’han d’autoritzar perquè són per donar suport a “un intent de cop d’estat”.