Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Detingut a Barcelona un home que justificava l’assassinat del professor francès i cridava a fer més atacs terroristes

Se li atribueix un delicte d’enaltiment del terrorisme i un d’incitació

Agències 31/10/2020
Moment de la detenció de l'home que pressumptament enaltia l'assassinat del professor francès i els actes terroristes | ACN

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona un home, de nacionalitat marroquina, per un presumpte delicte d’enaltiment del terrorisme i un d’incitació a cometre delictes de terrorisme. L’home, que va ser detingut divendres, publicava missatges a les xarxes socials on enaltia els atacs i incitava a cometre més accions terroristes. Els investigadors de la Comissaria General d’informació de Barcelona van detenir-lo, després d’una investigació, on es constatava que l’home va defensar i justificar l’atemptat terrorista perpetrat contra un professor francès el passat 16 d’octubre per mostrar la coneguda i polèmica caricatura de Mahoma a classe en parlar de la llibertat d’expressió.

L’operació policial, segons els Mossos, s’inicia en el marc de l’estudi i monitorització de les xarxes socials que s’utilitzen com altaveu per a la proliferació de discursos extremistes de base gihadista. En aquest sentit, el cos explica que el detingut va utilitzar els seus perfils virtuals per compartir diverses publicacions de xeics extremistes i d’altres usuaris que tenien per objectiu difondre un missatge “clar i d’inqüestionable de legitimació de l’assassinat del professor francès, fins hi tot de fer una crida a realitzar actes de revenja contra aquells que faltin al respecte al profeta”, tal i com detallen els Mossos en una nota de premsa.

Entre els seus postulats, insisteix també en la necessitat de promoure la gihad, és a dir, l’enfrontament violent, directe i armat per defensar el Profeta i proclamar un califat mundial. La investigació s’ha desenvolupat sota la supervisió del Jutjat Central d’Instrucció 3 i la coordinació de la Fiscalia de l’Audiència Nacional. Després de passar aquest dissabte a disposició judicial, el jutge ha decretat llibertat amb mesures cautelars d’obligació de presentar-se cada quinze dies al jutjat i la retirada del passaport.