Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023
Edició 1953

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 30 de novembre del 2023

Detenen a dos joves vinculats a l’extrema dreta acusats de delictes de lesions per motivació ideològica

|

- Publicitat -

Dues detencions a Barcelona causades per la motivació ideològica. Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona dos joves vinculats amb grups d’extrema dreta com a presumptes autors de dos delictes de lesions i un de robatori amb violència fruit de la vinculació política.

Publicitat

Un dels fets va tenir lloc el 18 d’abril, quan dues persones van agredir un noi al districte de Sant Andreu per motivacions ideològiques, provocant-li una fractura nasal i diverses contusions. Els implicats van fugir del lloc. Quatre dies després, es va produir una segona agressió per part d’un grup de tres joves al districte de Sant Martí contra un noi que duia una dessuadora d’un club esportiu de signe contrari. En aquest cas, també li van robar el mòbil. S’investiga una tercera persona per aquests fets. En els fets del 22 d’abril, els agressors es van encarar a la víctima i sense dir res ni motiu aparent, el van començar a colpejar. La víctima va intentar defensar-se i va patir múltiples contusions.

La investigació ha conduït a la detenció de dos nois, de 20 qui i 17 anys, com a autors de les dues agressions. El tercer investigat és també menor d’edat. El major

La detenció del major d’edat s’ha produït al Centre Penitenciari de Joves, a La Roca del Vallès, on està complint presó preventiva per una acusació de temptativa d’homicidi que va tenir lloc amb posterioritat a les agressions de l’abril. El menor d’edat arrestat serà citat davant la fiscalia de menors de Barcelona.

No és un fet aïllat, ja que els Mossos han recordat que l’any passat van instruir 496 denúncies per delictes d’odi i discriminació, un 26% més que l’any anterior. El 20,9% dels casos instruïts per delictes d’odi estan vinculats amb motivacions per orientació política.

Et pot interessar  Victòria de l'ultraliberal Javier Milei a les eleccions d'Argentina, que fan un gir cap a l'extremisme
Publicitat

Més notícies

Opinió