Divendres, 10 de juliol de 2020 - Edició 715
La República

Destapen la utilització política que Cs fa de JUSAPOL

Tant Ciudadanos com JUSAPOL han negat sempre que existís cap relació entre ells. L’associació de policia espanyola amagava els seus actes catalanòfobs a Barcelona sota la reivindicació de l’equiparació salarial […]

Redacció
Redacció 25/02/2019
Membres de JUSAPOL

Tant Ciudadanos com JUSAPOL han negat sempre que existís cap relació entre ells. L’associació de policia espanyola amagava els seus actes catalanòfobs a Barcelona sota la reivindicació de l’equiparació salarial i es declarava apolítica, però va fer falta molt poc perquè li caigués la careta: en una manifestació a la capital catalana el gener del 2018, es va veure clar que JUSAPOL estava sent utilitzada pel partit d’Albert Rivera perquè fes campanya a favor seu a canvi del suport de la formació. El diari ‘Público’ ho va explicar i ara s’enfronta a una querella judicial.

Amb tot, el mateix mitjà de comunicació ha avançat en exclusiva que, el passat mes de març, el Gabinet Jurídic Suárez-Valdés -que pertany a Antonio Suárez-Valdés, marit de la líder de Ciudadanos a Madrid, Begoña Villacís– va llançar un incendiari manifest contra l’acord entre Gobierno i sindicats pel que fa a l’equiparació salarial que parlava en primera persona però en nom de JUSAPOL. “Efectivamente, parece que ante una cuestión de tal importancia, lo normal es que se hubiera efectuado una votación sobre un censo universal de la totalidad de las plantillas de la Guardia Civil y la Policía Nacional, pero claro, el ejecutivo se podía llevar un buen zasca, si los agentes le decían que no a su propuesta y Ciudadanos no le aprobaba los presupuestos generales por ello. Ante esta disyuntiva, el Gobierno ha sido muy hábil y no ha planteado un referéndum de libre acceso a la totalidad de los Guardias Civiles y Policías, para someter a la consulta de los mismos la propuesta ofrecida, sino que ha hecho lo de siempre, ha tirado del pesebre, consultando únicamente a esos Sindicatos y asociaciones agradecidas por la millonarias subvenciones que reciben anualmente y que no representan ni a la mitad de los agentes”, deia el manifest. Així, el bufet de Suárez Valdés destacava que qualsevol èxit de la campanya per l’equiparació correspondria a Cs perquè suposadament havia condicionat a això el seu ‘Sí’ als PGE, cosa que desvela que s’havien estat cuinant tractes polítics opacs entre JUSAPOL i Ciudadanos.

El manifest es va convertir en el full de ruta de JUSAPOL per a la confecció d’una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) signada per més de 500.000 persones, la majoria ignorant que havia estat dissenyada per advocats i polítics per tal de potenciar associacions i sindicats afins (JUSAPOL s’ha acabat convertint en un holding de sindicats, cosa que havien rebutjat des dels seus inicis) i atreure votants cap a Ciudadanos. De fet, JUSAPOL ha demanat a Cs que corregeixi alguns nyaps de la ILP després de presentar-la al Congreso, cosa que intenta actualment la formació de Rivera.

D’altra banda, ‘Público’ destapa que el gabinet jurídic del marit de Villacís està gaudint d’importants beneficis econòmics gràcies als seus 10.000 afiliats, en gran part enviats des de JUSAPOL. A més, apunta que en la majoria dels plens municipals celebrats a ajuntaments d’arreu d’Espanya on es presenten mocions de Cs, policies nacionals i guàrdies civils assisteixen per aplaudir aquestes iniciatives i lloar-les a les xarxes socials. En aquest terreny també és visible la seva relació amb el bufet del marit de Villacís, que publiciten constantment.

Relacionats