Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Desmunten l’acampada independentista de plaça Sant Jaume per no coincidir amb la Mercè

L’acampada independentista ha deixat lliure aquest divendres la plaça Sant Jaume per facilitar la celebració de les festes de la Mercè, que tindran lloc fins el 24 de setembre. De […]

Redacció
Redacció 21/09/2018
Acampada per la llibertat / ACN
L’acampada independentista ha deixat lliure aquest divendres la plaça Sant Jaume per facilitar la celebració de les festes de la Mercè, que tindran lloc fins el 24 de setembre. De l’estesa de més de trenta tendes en queda un punt d’informació situat a un lateral de la plaça, complint un acord al qual han arribat amb entitats culturals que faran ús de Sant Jaume, com ara les colles castelleres. Els manifestants han assegurat en un comunicat que han desmuntat l’acampada “per respecte a les persones que actuen i gaudeixen de la festivitat”, i “tenint en compte que es tracte de tradició i cultura catalana”. No obstant això, els concentrats a l’anomenada “Acampada per la Llibertat” han anunciat que tornaran a ocupar l’espai un cop acabi la Festa Major.
En el mateix text, han acusat en un l’Ajuntament d'”intentar crear un conflicte” entre les entitats i la mobilització independentista i que les comunicacions amb el tinent d’alcaldia Jaume Asens han sigut “puntuals” i no han conduit a cap acord.