Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Desmunten la teoria que perquè l’independentisme guanyi suports cal prioritzar la gestió autonòmica

L’escriptor David Ferrer conclou que “els nous independentistes s’aconsegueixen fent independentisme” i no aigualint la independència

Redacció 04/01/2021
David Ferrer amb la republicana Marta Rovira mentre preparava el llibre 'Des de l'exili'

L’escriptor David Ferrer, autor del llibre ‘Des de l’exili’ (Pòrtic), ha publicat un fil a Twitter que desmunta bona part dels arguments dels dirigents d’ERC i el PDeCAT, així com d’articulistes de referència per a les òrbites d’aquests partits com Jordi Muñoz. És una clara rèplica als que asseguren que ara el que li cal a l’independentisme és posar el fre de mà, dedicar-se a gestionar l’autonomia i fer-ho bé perquè d’aquesta manera se sumaran a la causa molts més ciutadans.

David Ferrer rebat aquesta teoria començant per deixar clar que és evident que “cal governar bé l’autonomia (disminuïda) que tenim. Només faltaria! Però gestionar bé l’autonomia no demostra a ningú que la independència com a sistema sigui millor. De fet, si això no es justifica amb cura, pot estar semblant demostrar el contrari: que si l’autonomia funciona, no cal la independència”. Dit això afegeix que “sense deixar de pretendre fer-ho el millor possible, cal posar de manifest les mancances de romandre a Espanya. Cal fer sempre la campanya del sí”. Per això proposa traslladar el missatge que qui vulgui fer polítiques socials ha d’abraçar l’independentisme: “fer que et votin unionistes perquè amagues o aigualeixes el tema central de la independència no ajuda el projecte independentista”.

Ferrer desenvolupa el seu argumentari i conclou que “els nous independentistes s’aconsegueixen fent independentisme”.