Dijous, 28 de gener de 2021 - Edició 917
La República

Desmenteixen públicament ‘Antena3’ quan intenta manipular una notícia contra l’independentisme

Asseguren que el col·lectiu de periodistes Ciutadella protesta “per les pressions que reben de grups independentistes”, cosa que ells mateixos han titllat de falsa

Redacció
Redacció 09/10/2019
La protesta del Col·lectiu Ciutadella al Parlament

El Col·lectiu Ciutadella, l’associació de periodistes polítics i parlamentaris de Catalunya, ha organitzat aquest dimecres una simbòlica protesta al Parlament en defensa de la llibertat de premsa, la llibertat d’expressió i per condemnar les agressions als professionals dels mitjans, especialment en manifestacions i mobilitzacions de tot signe polític. Una acció que ‘Antena3 Noticias’ ha volgut manipular des del seu compte de Twitter presentant-la com una protesta “per les pressions que reben de grups independentistes”.

El mateix Col·lectiu Ciutadella ha hagut de desmentir aquesta afirmació públicament i ha demanat a la cadena espanyola que rectifiqui la notícia, cosa que encara no ha fet. “El Col·lectiu Ciutadella ha promogut aquesta acció per protestar contra les agressions a periodistes i defensar la llibertat d’expressió, no ‘per la pressió dels grups independentistes'”, han escrit des de l’associació de periodistes.


Els periodistes han aprofitat l’entrada de diputats al ple per fer una sentada al saló de Passos Perduts, just per on el Govern i els grups parlamentaris accedeixen a l’hemicicle. El president del Parlament, Roger Torrent, el de la Generalitat, Quim Torra, i representants de tots els partits s’han aturat amb els periodistes per escoltar la seva reivindicació. Els professionals han demanat als polítics “més força” en la defensa de la llibertat de premsa, i una “major contundència” a l’hora de condemnar les agressions “en manifestacions del signe que siguin, treballi on treballi el periodista, i en les circumstàncies que siguin”. Però sobretot han demanat a la classe política “pedagogia” i “feina prèvia” per fer entendre als manifestants de qualsevol mobilització en favor o en contra de la causa que sigui que “la premsa és un pilar essencial en qualsevol societat sana i democràtica” i ha de poder “treballar bé, lliurement i en zones segures”.

Tots els polítics que s’hi ha apropat han coincidit a solidaritzar-se amb la premsa, en condemnar les agressions, i en comprometre’s a intensificar els missatges reclamant que la feina dels periodistes ha de poder desenvolupar-se amb normalitat en qualsevol circumstància, i també en les mobilitzacions al carrer.

Relacionats