Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Desembarquen els 27 menors no acompanyats de l’Open Arms

La guàrdia de finances del ministeri de l’Interior i els guardacostes italians traslladen els menors a Lampedusa

Avatar
Agències 17/08/2019
Un menor a bord de l'Open Arms espera el desembarcament del vaixell. Imatge del 17 d'agost de 2019. (Horitzontal)

Els 27 menors no acompanyats de l’Open Arms han desembarcat del vaixell Open Arms a través de dues embarcacions de la guàrdia de finances del ministeri de l’Interior i els guardacostes italians. El desembarcament ha començat poc abans de les cinc de la tarda, una hora després que el ministre Mateo Salvini l’autoritzés “en contra de la seva voluntat”. Al port de Lampedusa els esperen tutors que tenen assignats per ordre del fiscal de menors de Palerm. A bord queden 107 persones, dos d’ells menors però acompanyats de familiars, motiu pel qual no s’ha autoritzat la seva evacuació.

Salvini permet “contra la seva voluntat” que els menors no acompanyats de l’Open Arms desembarquin

L’ONG demana “el temps necessari” als guardacostes per tal de garantir l’operació amb “seguretat i serenitat”

Itàlia ha ordenat aquest dissabte el desembarcament dels 27 menors no acompanyats del vaixell d’Open Arms després que el ministre de l’Interior del país, Mateo Salvini, ho hagi permès en “contra la seva voluntat”. A través d’una carta recollida pel diari ‘La Reppublica’, Salvini assegura que ho fa perquè li ho ha demanat el primer ministre, Giuseppe Conte. “Per tal de garantir la seguretat i la serenitat de totes les persones a bord, hem sol·licitat el temps necessari per comunicar-ho de manera adequada”, ha dit l’ONG a través de Twitter. L’operació serà efectuada pels guardacostes de Lampedusa.

Al vaixell hi ha 29 menors, però n’hi ha dos que estan acompanyats pels seus familiars i no se n’ha autoritzat el desembarcament. És per això que 27 persones seran evacuades dels 134 que estan a bord de l’embarcació des de fa 16 dies.

“Contra la meva voluntat i en l’enèsim exemple de la meva lleial col·laboració, disposo que no es posin obstacles a la execució de la seva decisió”, ha dit Salvini aquest dissabte. “Amb la mateixa sinceritat”, continua, transmet la seva “preocupació” perquè aquesta decisió pugui provocar que s’hagin de “fer càrrec d’uns subjectes de manera tan irreversible com onerosa”.

L’ONG ha declarat aquest dissabte al matí que la situació a bord és insostenible i que no poden garantir la seguretat a coberta.