Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Desarticulen una organització per presumpta venda de cocaïna a l’Hospitalet i a Barcelona

En la desarticulació de la banda criminal s’han detingut a 14 persones i s’haurien confiscat dosis de cocaïna el preu de les quals podria ascendir fins als 700.000 euros en el mercat il·legal

Agències 01/08/2021
Droga i material requisats pels Mossos d'Esquadra. Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una organització criminal que dirigia una xarxa de punts de venda i consum de cocaïna adulterada a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) i Barcelona després de detenir catorze persones com a presumptes autors dels delictes d'organització criminal, tràfic de drogues i blanqueig de capitals. ESPAÑA EUROPA CATALUÑA SOCIEDAD MOSSOS D'ESQUADRA

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una organització criminal que dirigia una xarxa de punts de venda i consum de cocaïna adulterada a l’Hospitalet de Llobregat  i a Barcelona després de detenir catorze persones com a presumptes autors dels delictes d’organització criminal, tràfic de drogues i blanqueig de capitals.

Els detinguts, tretze homes i una dona, tenen entre 20 i 68 anys, i tres d’ells han ingressat a presó després d’haver passat a disposició judicial, han informat els Mossos d’Esquadra aquest diumenge en un comunicat.

La investigació va començar a principis del 2021 quan els agents van detectar coincidències entre els desmantellaments de punts de tràfic de cocaïna a l’Hospitalet, fet que va permetre obtenir indicis sobre l’existència d’una trama organitzada.

Després d’indagar sobre l’estructura i el lideratge del grup criminal, van descobrir que gestionava punts de venda en altres domicilis, un local i un cultiu intensiu de marihuana als barris de Collblanc, Torrassa, Santa-Eulàlia i Pubilla Cases de l’Hospitalet i Sants-Montjuïc de Barcelona.

L’organització comptava amb cinc directius i una xarxa de col·laboradors que eren responsables dels punts de venda i subministraven als clients transportant la droga a casa seva sempre en petites quantitats, mentre que també feien recompte del benefici econòmic i detectaven pisos buits per ocupar-los.

Alguns d’aquests col·laboradors havien estat investigats anteriorment per la gestió de punts de venda de droga a tots dos municipis, i alguns tenien antecedents policials per altres tipologies delictives.

Es va descobrir que els caps feien enviaments freqüents de diners a l’estranger per blanquejar-los, i un dels principals investigats feia inversions immobiliàries i construccions d’apartaments a República Dominicana amb els guanys.

Entrades i escorcolls

Dimecres passat els agents van dur a terme catorze entrades i escorcolls als diferents punts de venda i als domicilis dels principals investigats: es van decomissar més de dos quilos de cocaïna preparada per a la seva distribució, un cultiu de marihuana, material per a la confecció de les dosis, i documentació sobre l’evasió de capital a l’estranger.

També es va detenir els 14 investigats, mentre que a un se li atribueix un delicte de lesions per cremar els braços i cames d’un client amb una planxa per no pagar una dosi, i es van localitzar tres persones reclamades pels jutjats –una del 2016 per un delicte d’homicidi–.

Els agents estimen que amb la substància intervinguda es podien preparar unes 70.000 dosis de cocaïna adulterada, amb un preu de 700.000 euros en el mercat il·legal.