Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Denuncien persecució política contra el col·lectiu LGTBI per la manifestació contra la transfòbia de La Casa del Libro i Deusto

Entitats LGTBI i antirepressives denuncien que s’està investigant militants de l’Esquerra Independentista identificades de forma “il·legal” pels Mossos d’Esquadra

Maria Garcia 09/03/2023

Diversos col·lectius antirepressius i LGTBI denuncien estar vivint un nou cas de persecució ideològica i política contra els membres del col·lectiu arran de la protesta que va tenir lloc el maig del 2022 davant la Casa del Libro, que acollia la presentació d’un llibre de contingut transfòbic de l’editorial Deusto, del Grup Planeta. Ara, Crida LGTBI, Alerta Solidària i Arran denuncien que s’ha obert una investigació contra militants de l’Esquerra Independentista arran d’aquesta protesta en la qual va haver-hi violència policial, amb la Generalitat d’acusació particular i identificacions basades en “arxius il·legals” dels Mossos d’Esquadra.

La protesta es remunta al 16 de maig del 2022, quan es presentava un llibre transfòbic en un cèntric establiment de la famosa cadena de llibreries. Les manifestants van plantar-se davant la botiga per tal de llegir un manifest en defensa dels drets de les persones trans i contra els discursos d’odi, com el que reproduïa el llibre de l’editorial Deusto. Tanmateix, els agents dels Mossos d’Esquadra desplegats al voltant del comerç van carregar de forma “desproporcionada” contra les manifestants, segons denuncien les entitats, ferint-ne algunes i identificant-ne d’altres fent ús “d’arxius il·legals”.

Ara que les investigacions es posen en marxa, les tres organitzacions criden a la mobilització per tal de mostrar tot el suport a les persones afectades, tot reclamant que s’acabi la repressió contra el moviment LGTBI.