Dimecres, 16 d'Octubre de 2019 - Edició 447
La República

Denuncien la bogeria cap a Rosalía al Fossar de les Moreres

El Fossar de les Moreres s’ha despertat avui amb mural sobre Rosalía. L’artista urbà TvBoy (Milà, 1980) ha portat la cantant de Sant Esteve Sesrovires a “on no s’hi enterra […]

Redacció
Redacció 09/01/2019
Mural de Santa Rosalía de Palerm / @tvboyofficial

El Fossar de les Moreres s’ha despertat avui amb mural sobre Rosalía. L’artista urbà TvBoy (Milà, 1980) ha portat la cantant de Sant Esteve Sesrovires a “on no s’hi enterra cap traïdor”. El creador ha volgut reflexionar amb aquesta obra sobre la idolatria del públic cap a la jove cantant de flamenc-pop. El mural mostra la de Sant Esteve Sesrovires com la Santa Rosalía de Palerm, sobre un fons daurat, establint un símil entre la cantant i la patrona de la capital de Sicília.

L’artista urbà vol posar en relleu com abans els objectes de culte eren els sants i ara ho són els influencers, en aquest cas personificats en Rosalía, com ha explicat a El País. D’aquesta manera la cantant es transforma en un objecte al qual dirigir-se en moment de necessitat o incertesa. TvBoy denuncia, així, la bogeria que porta al públic a adorar aquestes figures com si tinguessin poders sagrats.

La trajectòria de TvBoy està marcada per la iconoclàstia i la denúncia social. Els seus murals conjuguen el pop art amb el graffiti, per tal de posar en contradicció la societat en la qual vivim. Des de murals amb Franco caracteritzat com a Frankenstein a un Pare Noel detingut per la policia frontera, a una obra contra la repressió de l’1-O. TvBoy viu per posar davant del mirall les nostres contradiccions.

Relacionats