Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 05 de octubre del 2023
Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 05 de octubre del 2023

Denuncien intimidacions d’una eurodiputada del PSOE per evitar que es parli d’independència

|

- Publicitat -

La setmana passada, la cúpula de les joventuts del partit socialista a Eslovènia va dimitir en bloc denunciant pressions espanyoles per haver convidat al conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, a fer una conferència al congrés de les joventuts socialdemòcrates celebrat a Ljubljana. En una entrevista a ‘VilaWeb’, el president fins aquest cap de setmana, Andrej Omerzel, ha parlat sobre els fets i ha acusat l’eurodiputada mallorquina Alícia Homs d’intimidacions: “Quan vàrem anunciar que el conseller Bosch hi parlaria i que debatríem sobre la situació a Catalunya, la presidenta actual de les joventuts socialistes europees, l’eurodiputada mallorquina Alícia Homs, va començar una campanya d’intimidació a totes les organitzacions d’altres països convidades al nostre congrés, exigint-los que no hi participessin”, ha assegurat.

Publicitat

Omerzel ha titllat les pressions exercides pel Gobierno i per Homs d'”intolerables”. I ha afegit: “Nosaltres no podem romandre indiferents a la violència que el govern espanyol exerceix a Catalunya. Les imatges de la gent que rebia cops per intentar votar, només per intentar votar, van causar un gran impacte, aquí. Igual com han impactat les imatges de la violència recent de la policia contra els manifestants a Barcelona. Nosaltres no podem entendre que avui a la Unió Europea s’intenti reprimir la voluntat popular d’aquesta manera, i tampoc no podem entendre que dins la Unió Europea hi hagi presos polítics i exiliats”.

El Jovent Republicà de Mallorca ha denunciat la situació via Twitter, on ha lamentat que el PSOE “maniobra a l’ombra, que és on més còmode se sent”. “És vergonyós que una eurodiputada mallorquina intimidi a les joventuts d’un altre país perquè no xerrin de la independència del Principat”, han dit. I han sentenciat que “la història els passarà per damunt”.

Et pot interessar  Una despesa militar extra de 9.000 milions d'euros, l'últim capritx del govern "més progressista de la història"
Publicitat

Més notícies

Opinió

Editorial