Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Demòcrates acusa ERC d’haver-se convertit en un instrument de l’Estat per desestabilitzar l’independentisme

El partit de Toni Castellà assegura que el pacte amb els republicans està trencat fa mesos, la guerra civil independentista va en augment.

Redacció 06/12/2020
Pla general dels portaveus de Demòcrates Titón Laïlla i Antoni Castellà el 26 de setembre del 2020. (horitzontal)

Demòcrates ha acusat aquest diumenge ERC d’haver-se convertit en un “instrument de l’Estat per desestabilitzar l’independentisme”. El partit de Toni Castellà ha assegurat que el pacte amb els republicans està trencat fa mesos, després que ERC hagi assegurat aquest diumenge que l’extingia perquè dos membres de Demòcrates havien participat en una reunió amb partits identitaris. “No es pot trencar una cosa quan ja està trencada, tot el pacte està incomplert per part de la formació republicana en els objectius polítics”, asseguren en un comunicat, on recorden que és la segona vegada que els expulsen d’un grup parlamentari “per mantenir posicionaments independentistes clars i contundents”.

 

“Primer va ser amb en Duran i Lleida i ara és amb Esquerra Republicana de Catalunya i pels mateixos motius polítics. Tenim el convenciment que una altra direcció del partit d’ERC no hagués optat per l’actitud mostrada en el comunicat”, assegura Demòcrates, que defensa el compliment del mandat de l’1-O i la “via democràtica de la insubmissió col·lectiva de la ciutadania i d’institucions, la via unilateral, per esdevenir un estat independent”. “És per aquest i per cap altre motiu l’atac per part de la direcció d’ERC”, conclouen.

Demòcrates també assegura que els republicans “menteixen i fan joc brut”, i recorden que dissabte van explicar que havien participat en aquest reunió però que a priori no sabien qui hi havia.