Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Declaren els testimonis de les presumptes irregularitats en la ILC, en la quarta jornada del judici a Laura Borràs

Les declaracions dels testimonis comencen aquest dimarts i s’allargaran fins dijous

Maria Garcia 21/02/2023
Laura Borràs, a l'inici del judici al TSJC Data de publicació: divendres 10 de febrer del 2023, 10:26 Localització: Barcelona Autor: Jordi Borràs

El judici a la presidenta de Junts, Laura Borràs, encara la seva quarta jornada enfocant-se en les declaracions dels testimonis, després que el passat dilluns declaressin els dos acusats, l’informàtic i amic de Borràs, Isaías Herrero, i l’empresari Andreu Pujol. En la sessió d’ahir, tant Herrero com Pujol no van dubtar i van assenyalar la presidenta suspesa de Junts com a principal artífex d’aquesta presumpta trama de prevaricació i falsedat documental, unes acusacions que per a la defensa de Borràs, encapçalada per Gonzalo Boye i Isabel Elbal, evidencia el suposat pacte que els dos acusats haurien fet amb la Fiscalia per tal d’inculpar-la i evitar així la presó. Borràs, però, negava totes les acusacions i mantenia ferma la defensa de la seva innocència, tot denunciant que el seu dret a la presumpció d’innocència s’estava veient vulnerat, queixa que el president del tribunal, Jesús María Barrientos, va rebutjar.

Amb tot, està previst que aquest dimarts declarin com a testimonis Carles Sala Puig, Javier Moro Talón, Juan José Martínez Solana, Maria Soledad Molina Muñoz, Marina Arjona Ordóñez, Arturo Rosell Morales, Aleix Cort Vives, Moisès Lillo Tuxuera, Joan Elies Adell Pitarch i Iolanda Pelegrí Cases. Les declaracions dels testimonis comencen aquest dimarts, i està previst que s’allarguin tot avui, dimecres i dijous. Molts d’ells han estat proposats pel mateix ministeri Fiscal.