Edició 1956

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de desembre del 2023
Edició 1956

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de desembre del 2023

Debat Constituent farà de gener a juny una gran enquesta sobre la futura Constitució catalana

|

- Publicitat -

Debat Constituent ha obert una pàgina web (www.debatconstituent.cat) per impulsar un dels processos participatius “més innovador d’Europa” i penjarà a partir del gener un qüestionari per recollir l’opinió de la ciutadania sobre la futura Constitució Catalana. El qüestionari base del Debat Constituent estarà dividit en set àmbits: Elements Constitutius; Drets; Participació Política i Organització del Poder; Organització Territorial; Règim Econòmic; Territori, Recursos Naturals, Sectors Estratègics i Empreses Públiques; i Seguretat i Relacions Internacionals. L’objectiu és que els ciutadans de Catalunya majors de 16 anys es registrin a través d’una App i contestin l’enquesta entre els mesos de gener i juny del 2021.

Publicitat

Un cop recollides les enquestes de tot el procés, al mes de juliol, es constituirà el Fòrum Cívic i Social que a la tardor del 2021 sintetitzarà els resultats dels Debats participatius, aprovarà les propostes constituents sortints i decidirà el procediment per a presentar-les de manera pública al Parlament i al Govern per tal que siguin preses en consideració per a l’elaboració d’una futura Constitució catalana. De moment, segons Debat Constituent, qui vulgui participar en l’organització dels debats per incentivar la participació als pobles o barris es poden inscriure a través del web per integrar-se a alguna de les Enteses que ja s’han creat amb aquesta intenció.

“Fins ara ja s’han format prop d’un centenar d’Enteses a tot el país. Aquestes agrupacions treballaran per incentivar els debats als seus municipis, comarques o barris i afavorir la participació amb debats oberts a tothom sobre els diferents àmbits temàtics”, han conclòs des de la plataforma encapçalada per Lluís Llach.

Publicitat

Més notícies

Opinió