Divendres, 5 de març de 2021 - Edició 953
La República

Debat Constituent enfila una de les darreres fases amb una coordinadora que articularà els debats al territori

Lluís Llach creu que la iniciativa de Tsunami Democràtic per respondre a la sentència es complementa amb aquest òrgan

Avatar
Agències 04/09/2019
Lluís Llach, en una imatge d'arxiu

Debat Constituent enfila una nova fase amb l’articulació de la coordinadora d’enteses, un òrgan que s’ha presentat aquest dimecres i que aplegarà els diferents nuclis al territori, consolidarà l’estructura territorial i impulsarà els debats. La coordinadora està formada pels exmembres del consell assessor, com Lluís Llach o Gabriela Serra, i 22 delegats territorials. En roda de premsa, Llach ha detallat que aquest projecte de participació ciutadana determinarà les bases sobre les quals s’hauria de fer la constitució que volen per Catalunya, però no faran un text legal en si. Concretament, es preparen set jornades formatives sobre cada àmbit de debat. Sobre la compatibilitat d’aquest debat amb la iniciativa Tsunami Democràtic per respondre a la sentència de l’1-O, Llach ha afirmat que no hi ha “cap contradicció” i que es complementen.
Durant aquest mes i el següent es faran set jornades formatives per donar eines sobre els eixos en què s’estructuraran els debats. La primera se celebrarà a Tortosa el 14 de setembre a Tortosa i s’ocuparà del territori, recursos naturals, sectors estratègics i empreses públiques.

La nova fase s’engega després que el Govern aprovés la dissolució del Consell Assessor per a l’impuls d’un Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent, un cop presentat l’informe al Govern de la feina desenvolupada des de l’octubre del 2018. El procés participatiu que fa el moviment del debat constituent s’espera que acabi durant la primavera del 2020, quan el Fòrum Cívic i Social presentarà les seves conclusions al Parlament.