Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

Cuixart fa una crida al diàleg i a la fi de la “repressió”: “La violència d’Estat ha de deixar lloc a la paraula”

|

- Publicitat -

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, llença una crida al diàleg i demana la fi de la “repressió” en una carta a tots els socis de l’entitat. “En un escenari amb presos polítics el diàleg és possible, però és incompatible amb la repressió. La violència d’Estat ha de deixar lloc a la paraula”, assegura Cuixart, que avisa que la seva “generositat” és “una interpel·lació a la responsabilitat dels poders d’Estat”. A la missiva, el president de l’entitat recorda que ell i Jordi Sànchez són els únics ciutadans de la UE per a qui Amnistia Internacional demana l’alliberament immediat i apunta que “la repressió d’un Estat que vulnera la legislació internacional en matèria de drets humans” s’ha acabat convertint en el seu “principal aliat”.
Cuixart, a més, adverteix la ciutadania que no es pot deixar tot només “en mans de partits polítics i institucions” i insisteix que la mobilització “constant” és “la principal garantia a una resolució democràtica”.

Publicitat

A la carta, Cuixart remarca que la “desmesura” de la justícia, les “amenaces permanents”, la “violència” institucional i la sentència del Suprem busquen “estendre la por” i “escampar la sensació que el canvi és impossible”. “Però la presa de consciència col·lectiva fa que cada dia els seus efectes siguin menors i, possiblement, és aquest i no cap altre el gran pas de gegant que estem fent com a societat”, argumenta el president d’Òmnium.

Cuixart, a més, afirma que continua assumint la “responsabilitat” de tornar a exercir els drets condemnats per l’Estat així com “l’obligació ètica” d’obeir “la pròpia consciència” i defensar els drets humans. A la carta als socis el president de l’entitat recorda que la condemna del Suprem “criminalitza” la protesta i la desobediència civil” i apunta que el posicionament d’Amnistia Internacional “ratifica l’amenaça” als drets i les llibertats d’expressió i de reunió pacífica de la ciutadania.

Et pot interessar  El Tribunal Suprem decidirà el 14 de setembre si revoca els indults als presos independentistes
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió