Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Cs i PP haurien incomplert la normativa electoral per la seva obsessió amb la bandera espanyola

El cinquè apartat de l’article 46 de la llei orgànica 5/1985 del règim electoral general diu que “no poden presentar-se candidatures amb símbols que reprodueixin la bandera o l’escut d’Espanya, […]

Redacció 23/03/2019
Arrimadas, al Parlament, amb una bandera espanyola

El cinquè apartat de l’article 46 de la llei orgànica 5/1985 del règim electoral general diu que “no poden presentar-se candidatures amb símbols que reprodueixin la bandera o l’escut d’Espanya, o amb denominacions o símbols que facin referència a la Corona”. Una norma que Cs i PP s’haurien saltat -entre altres coses- amb els seus coneguts logos d’un cor unit a la bandera espanyola amb la senyera catalana.

Twitter: @Wertyalord1

Twitter: @Wertyalord1

En plena polèmica per les ordres de la Junta Electoral Central de retirar els llaços grocs i altres símbols contra la repressió de l’Estat espanyol d’edificis públics durant el període electoral, cal recordar que els partits unionistes també han ignorat en altres ocasions la “neutralitat” de la que diuen ser ferms defensors. Això sí, quan els interessa, ja que quan la Junta Electoral de Cataluña va considerar el 2017 que la bandera espanyola no podia ser usada durant la campanya, Ciudadanos va carregar durament contra la decisió i van recórrer-la.