Dimecres, 25 de novembre de 2020 - Edició 853
La República

Cs demana més detencions contra els mobilitzats per la jornada de vaga

El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha reclamat aquest migdia més contundència policial contra els que alterin l’ordre públic durant la vaga. En aquest sentit, s’ha mostrat sorprès […]

Avatar
Agències 21/02/2019
Carlos Carrizosa, portaveu parlamentari de Ciutadans / ACN

El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha reclamat aquest migdia més contundència policial contra els que alterin l’ordre públic durant la vaga. En aquest sentit, s’ha mostrat sorprès pel fet que tot i els talls de carreteres i les barricades que s’han produït a l’inici de la vaga només s’hagi detingut una persona. “Vigilarem perquè qualsevol alteració de l’ordre públic es tracti de la mateixa manera es faci des del separatisme o d’on sigui”, ha afegit, i ha insinuat que els Mossos d’Esquadra no són una “policia democràtica” si no compleixen els seus desitjos.

En una atenció als mitjans, el portaveu de Cs al Parlament ha lamentat que aquest 21-F molts ciutadans no han pogut fer vida normal per culpa dels CDR, als qui Carrizosa ha qualificat de “mercenaris” al servei del Govern. “És increïble que es produeixin talls de carreteres i que els persones que volen anar a treballar, al metge o portar els nens a l’escola no sàpiguen si ho podran fer perquè des del Govern es fomenta la vaga”, ha afegit.

AMPLIACIÓ.- La CUP condemna l’actuació “repressiva” dels Mossos 

La diputada de la CUP al Parlament Maria Sirvent ha condemnat, en canvi, l’actuació “repressiva” que els Mossos d’Esquadra estan tenint durant la vaga general d’aquest dijous, després que s’hagin produït diverses càrregues policials i hi hagi dos detinguts.

En declaracions als mitjans, ha criticat que aquesta actuació prové de les ordres de la Conselleria d’Interior de la Generalitat i ha criticat el Govern per “condemnar el dret a la protesta i a la dissidència política”, mentre públicament expressa el seu suport a la vaga.”Per una banda estan donant suport a la vaga general però per l’altra estan reprimint aquelles que lluiten per defensar els seus drets”, ha assegurat, i ha qualificat de desproporcionada l’actuació de la Policia catalana.

Relacionats