Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Cs anuncia que cap antic regidor repetirà a la candidatura del partit a Barcelona en un intent de buscar una llista “més de futur que de passat”

Els taronges no tanquen la porta a pactes post-electorals però avisen que no seran “el germà petit de ningú”

Redacció 03/03/2023
La candidata de Cs a l'alcaldia de Barcelona i portaveu del grup parlamentari, Anna Grau, en una roda de premsa a la seu del partit Data de publicació: divendres 17 de febrer del 2023, 15:54 Localització: Barcelona Autor: Maria Pratdesaba

Cap antic regidor de Ciutadans repetirà a la candidatura del partit de cara a les eleccions municipals a Barcelona. Fonts de la formació asseguren que busquen una llista “més de futur que de passat” i per tant optaran per la renovació de cares. De fet dels actuals regidors de Cs a l’Ajuntament només s’esperaria que pogués repetir Júlia Barea, ja que la resta es van escindir amb Valents, van deixar el grup municipal o estan enfrontats des de la crisi pel lideratge de Luz Guilarte, com és el cas de Paco Sierra i Noemí Martín.

Des de Cs també rebutgen experiments com el de Manuel Valls, que va encapçalar la candidatura Barcelona pel Canvi a les darreres eleccions, per tal de “no cometre errors del passat”. Qui tampoc serà a la llista és Koldo Blanco, el militant de Cs que es va enfrontar a l’actual candidata del partit a Barcelona, Anna Grau, a les primàries. De totes maneres, fonts de la formació asseguren que li han proposat que pugui participar a l’equip de campanya, tot i que Blanco encara no ha pres una decisió.

Sobre pactes post-electorals els taronges asseguren que tanquen la porta rotundament a fer alcaldessa Ada Colau, però es mostren oberts a altres acords sempre que es compleixin unes determinades condicions. En qualsevol cas, avisen que no seran “el germà petit de ningú” i remarquen que la prioritat és que la seva candidata sigui qui arribi a l’alcaldia. Pel que fa a les municipals catalanes, els de Carlos Carrizosa confien tenir candidatura a la majoria de grans ciutats, i calculen que el 85% dels catalans tindran un candidat de Cs per votar.