Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Crítics de Cs carreguen contra el “malbaratament” en les administracions on governa el partit

“No és regeneració, és degeneració política”, diuen

Redacció 12/09/2019
Albert Rivera, durant una intervenció al Congrés dels Diputats / Ciudadanos

Ciudadanos s’ha presentat en moltes ocasions com un partit a favor de limitar la despesa pública que suposa la designació d’alts càrrecs, però les seves accions diuen exactament el contrari. De fet, sectors de les bases de la formació d’Albert Rivera han criticat que “ara que governem” i toquen poder en diverses administracions (com a Madrid, Múrcia o Castella i Lleó) es faci “tot el contrari al que defensen els nostres valors”, augmentant el “malbaratament” en conselleries i llocs directius.

I és que, segons va avançar ‘El Mundo’, la Comunitat de Madrid (per exemple) comptarà amb 22 nous alts càrrecs aquesta legislatura, desgranats en quatre conselleries -que se sumen a les nou existents- i altres 18 llocs d’alta responsabilitat, entre els quals s’inclouen viceconsellers, secretaries i direccions generals. “Augmentar conselleries i despesa també és corrupció”, assevera un crític de l’entorn taronja regional a ‘El Independiente’. “És lamentable que dins del Govern madrileny, on el PP té col·locats a centenars de persones, en lloc de pegar-se cops de colze hagin decidit crear més càrrecs perquè càpiguen tots”, ha afegit per a lamentar que això “no és regeneració, és degeneració política”.

Els sous de nous i veterans varien en funció de la categoria i (si no es modifiquen) oscil·len entre els 75.000 i els 100.556 euros anuals. A més, Ciudadanos ha fet a la capital espanyola justament el contrari d’allò que proposava en les famoses 155 mesures de l’acord de coalició amb el PP.