Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

Crisi al CoNCA

Ara mateix el Consell Nacional de les Arts de Catalunya no té quòrum per reunir-se. Dos membres del plenari han dimitit i dos més han esgotat el seu mandat. Aquest […]

Redacció 06/02/2019
La consellera de Cultura, Laura Borràs, al Parlament / ACN

Ara mateix el Consell Nacional de les Arts de Catalunya no té quòrum per reunir-se. Dos membres del plenari han dimitit i dos més han esgotat el seu mandat. Aquest fet avui ha estat motiu de pregunta parlamentària a la sessió de control del Parlament. La qüestió l’ha plantejat Rafel Bruguera del grup dels socialistes catalans.

La consellera de Cultura, Laura Borràs en resposta a Bruguera, ha afirmat que els problemes del Consell van més enllà de la seva falta de quòrum. En aquest sentit no s’ha pogut desplegar el programa marc ni el contracte programa tot i la “màxima implicació” dels seus membres. Bruguera ha assegurat que es “resisteix a creure” que l’estratègia del Govern sigui que el CoNCA quedi “liquidat per inanició” i ha anunciat que presentaran una proposició de llei de lectura única per resoldre-ho. “A vostè li preocupa el que és més urgent, el qui, a mi el què és important, per fer que”, li ha respost Borràs.

Per Bruguera, la situació del CoNCA afecta ja el “quòrum necessari” prendre acords vàlids, perquè requereix, com a mínim, de la presència de quatre dels seus membres, inclosa la presidència. Des de finals de gener només hi ha tres dels set membres. Tal com també ha publicat aquest matí La Vanguardia.

“El culpable és la deixadesa de funcions del president de la Generalitat, que pot abocar el Consell a la seva desaparició de facto”, ha reblat, alhora que recorda que fa més d’un any que els partits ja van posar noms de consellers sobre la taula.

Borràs, que ha assegurat que no comparteix l’anàlisi, afirma que els grups de treball creats al Parlament han conclòs que “calia continuar reflexionant sobre CoNCA” i ha demanat treballar amb “consens”.