Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024
Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024

Costa formarà part de la defensa en el judici contra l’antiga Mesa del Parlament

|

- Publicitat -

Llum verda perquè l’exvicepresident del Parlament Josep Costa formi part de la defensa en el judici contra l’antiga Mesa del Parlament. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acceptat el recurs presentat per Costa contra la resolució que obligava a nomenar un advocat d’ofici per a ell. Costa s’està representant a ell mateix en la causa contra l’antiga Mesa del Parlament.

El TSJC havia dirigit un ofici a l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona perquè designés un advocat d’ofici per si Costa no es presentava al judici, com ja va fer en la seva declaració. El tribunal argumenta ara, però, que designar un advocat d’ofici “té caràcter preventiu i podria interferir en el dret a la lliure designació d’advocat i generar problemes deontològics, professionals i econòmics”.

Publicitat

Així mateix, l’autodefensa està reconeguda pel Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics i pel Conveni Europeu de Drets Humans i Llibertats Fonamentals. Tant Vox com la fiscalia s’havien oposat al recurs de Costa.

Et pot interessar  El TSJC admet un contenciós de l'entitat ecologista Iaeden per aturar el parc eòlic Galatea de la Jonquera
Publicitat

Opinió

Minut a Minut