Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Costa formarà part de la defensa en el judici contra l’antiga Mesa del Parlament

L’autodefensa està reconeguda pel Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics i pel Conveni Europeu de Drets Humans i Llibertats Fonamentals

Redacció 21/09/2022
Pla mitjà de l'exvicepresident, Josep Costa atenent a mitjans després de ser deixat en llibertat i d'haver comparegut al TSJC al 27/10/2021

Llum verda perquè l’exvicepresident del Parlament Josep Costa formi part de la defensa en el judici contra l’antiga Mesa del Parlament. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acceptat el recurs presentat per Costa contra la resolució que obligava a nomenar un advocat d’ofici per a ell. Costa s’està representant a ell mateix en la causa contra l’antiga Mesa del Parlament.

El TSJC havia dirigit un ofici a l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona perquè designés un advocat d’ofici per si Costa no es presentava al judici, com ja va fer en la seva declaració. El tribunal argumenta ara, però, que designar un advocat d’ofici “té caràcter preventiu i podria interferir en el dret a la lliure designació d’advocat i generar problemes deontològics, professionals i econòmics”.

Així mateix, l’autodefensa està reconeguda pel Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics i pel Conveni Europeu de Drets Humans i Llibertats Fonamentals. Tant Vox com la fiscalia s’havien oposat al recurs de Costa.