Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Costa es querellarà contra la magistrada del TSJC que l’ha fet detenir

L’exvicepresident de la Mesa manté ferma la seva convicció de deslegitimar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya com a òrgan competent per jutjar els debats del Parlament

Agències 27/10/2021
L'exvicepresident del Parlament Josep Costa atenent els periodistes després de quedar en llibertat, davant del TSJC, el 27-10-21

L’exvicepresident primer de la Mesa del Parlament, Josep Costa, ha sortit en llibertat després de negar-se novament a declarar aquest dimecres al migdia al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Costa, detingut aquest matí per cinc mossos de paisà, i part de l’antiga Mesa estan investigats per “desobeir” el Tribunal Constitucional i tramitar dues propostes de resolució sobre la monarquia i l’autodeterminació. L’exvicepresident de la Mesa ha exercit com a advocat d’ell mateix i ha recusat la magistrada instructora, Maria Eugènia Alegret, per considerar que la seva ordre de detenció era il·legal.

Segons ell, si el judici per desobediència es pot fer sense ell, encara més es pot fer una declaració com a investigat a instrucció. Per aquest motiu, ha anunciat una querella contra Alegret i manté ferma la seva convicció de no reconèixer el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya com a òrgan competent per jutjar els acords i debats del Parlament de Catalunya.