Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

Costa Cruceros enfonsa el català i prohibeix als treballadors parlar-lo encara que els clients siguin catalans

L’empresa Costa Cruceros, una de les més grans que ofereix creuers pel Mediterrani, fa naufragar el català. I és que la seva política d’empresa prohibeix als seus treballadors catalans usar […]

Gerard Sesé 16/08/2018
Costa Cruceros

L’empresa Costa Cruceros, una de les més grans que ofereix creuers pel Mediterrani, fa naufragar el català. I és que la seva política d’empresa prohibeix als seus treballadors catalans usar la seva llengua, fins i tot, si el client a qui s’adrecen és catalanoparlant.

Així ho ha denunciat un usuari a Twitter que ho ha titllat com a “vergonyós”: “Estem fent un creuer amb el Costa Deliziosa, hem trobat un empleat català, només ens ha pogut parlar amb castellà perquè l’empresa li prohibeix utilitzar el català amb els passatgers, amb l’excusa que no és un idioma oficial europeu. COSTA ja no existeix per nosaltres”.

Costa Cruceros oblida que el català és llengua oficial gràcies a Andorra, que la pot usar a l’ONU i llengua cooficial en un estat membre de la UE.

Costa Cruceros es delata i esborra els tuits

El més sorprenent de tot és la matussera resposta que ha ofert l’empresa Costa Cruceros al català enfadat. Responia així al tuit donant la raó a qui es queixava: “¿puedes escribir en inglés o español, por favor?”. Però després encara anava més enllà i demanava al català respectar les normes i que no seguís escrivint en castellà. Ha acabat esborrant les respostes però els usuaris ja havien fet captures de pantalla: