Dilluns, 8 de març de 2021 - Edició 956
La República

Convoquen una protesta a la Puerta del Sol madrilenya contra la sentència de l’1-O

No només afecta l’independentisme, sinó que senta precedents pel que fa a la vulneració de drets i llibertats fonamentals de tots els ciutadans de l’Estat espanyol

Redacció
Redacció 14/10/2019
Presos i preses polítics asseguts al Suprem

Col·lectius madrilenys a favor del dret a decidir han criticat les condemnes als líders independentistes. En un comunicat, la Coordinadora 25-S ha afirmat que la sentència del Tribunal Suprem és “duríssima” vista “des d’una perspectiva democràtica”. “No podem respectar” una resolució judicial “que no respecta a la democràcia”, afirma l’organització, que insisteix que la sentència “no és respectable”. En un altre comunicat, la plataforma Madrilenys pel dret a decidir ha denunciat que “la justícia espanyola està sent utilitzada com a eina política” i ha alertat que “l’ofensiva ferotge” que “el poble de Catalunya està patint” és una mostra de la “retallada de llibertats” que hi ha a l’Estat. “Llibertats elementals de qualsevol democràcia com les d’expressió, opinió, manifestació o participació política, estan sent fustigades”, lamenten.

Per denunciar-ho, una vintena de col·lectius han convocat una protesta dimecres a les 19.30 h a la Puerta del Sol sota el lema ‘Absolució presos polítics’. I és que aquesta sentència no només afecta l’independentisme, sinó que senta precedents pel que fa a la vulneració de drets i llibertats fonamentals, per la qual cosa tots els ciutadans de l’Estat espanyol s’haurien de sentir interpel·lats a participar en les protestes.  Sembla, però, que aquests madrilenys seran dels pocs que així ho interpretin.

“Els veïns de Madrid tenen una oportunitat de mostrar la seva indignació contra aquesta retallada de les llibertats, i al mateix temps de manifestar la seva solidaritat amb el poble català i els seus presos polítics”, sosté Madrilenys pel dret a decidir. La Coordinadora 25-S ha cridat a “l’empoderament democràtic i solidari”: “No queda més remei que triar entre la II Restauració Monàrquica imposada pel franquisme o la democràcia que inclou el dret a decidir”, defensen.