Divendres, 23 d'abril de 2021 - Edició 1002
La República

Contundent carta de l’alcalde d’Errenteria a Rivera: “L’animo a venir fora de períodes electorals”

El president de Ciudadanos, Albert Rivera, va presentar el passat 17 d’abril una denúncia per delictes d’odi, injúries i amenaces a la Fiscalia General de l’Estat per la protesta contra […]

Redacció
Redacció 20/04/2019
Pla americà del president de Cs, Albert Rivera, amb l'eurodiputada Maite Pagazaurtundúa a l'acte del partit a Errenteria, el País Basc, el 14 d'abril de 2019

El president de Ciudadanos, Albert Rivera, va presentar el passat 17 d’abril una denúncia per delictes d’odi, injúries i amenaces a la Fiscalia General de l’Estat per la protesta contra un acte electoral del partit a Errenteria, el País Basc. El líder taronja va acusar l’esquerra abertzale, i concretament a les formacions polítiques Bildu i Sortu, d’estar darrere del “boicot” a l’acte. Aquesta setmana, l’alcalde d’Errenteria, Julen Mendoza (EH Bildu), ha contestat Rivera amb una carta a El Diario Vasco on l’ha convidat a visitar la localitat “fora de períodes electorals i sense actes de campanya”.

I és que, segons Mendoza, Rivera no coneix “la realitat” d’un municipi que ha usat per guanyar vots exposant una imatge “tergiversada”. “Si vol construir un futur sobre el respecte i la llibertat, l’esperem a Errenteria”,escriu Mendoza, que reivindica el “difícil i complicat camí” fet per construir “la pau i la convivència” amb la participació de “la totalitat” dels partits de l’Ajuntament.  “No va preguntar, no va voler saber, no es va preocupar si l’acte que se celebrava dificultaria el camí ja molt difícil de la reconstrucció social”, li retreu l’alcalde a Rivera. “Simplement va venir i va voler donar una lliçó a un municipi que va passar de ser el símbol de la violència a ser el símbol de la convivència i la pau fa ja uns anys”, afegeix.

“Aquesta era la meva preocupació per diumenge passat, que el construït no perillés. I vam fer un especial esforç perquè això no passés. I ara tornem a estar amb el nom del nostre municipi en tots els mitjans de comunicació, amb una imatge tergiversada, i amb el risc de fer-nos retrocedir a temps passats”, conclou per remarcar que Errenteria “ja està en procés de construcció de la seva pròpia llibertat”.