Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

Contrasenyes per protegir el mòbil: El 54% dels usuaris no en fa servir cap

El 54% dels usuaris no utilitza contrasenyes per protegir els seus dispositius mòbils i només el 16,5% fa ús de solucions antirobatori, dades que posen de manifest les conseqüències negatives […]

Redacció 30/07/2018
Imatge d'una pantalla de mòbil / Flickr Tecnomovidas Caracas

El 54% dels usuaris no utilitza contrasenyes per protegir els seus dispositius mòbils i només el 16,5% fa ús de solucions antirobatori, dades que posen de manifest les conseqüències negatives que podria suposar un robatori o pèrdua d’un ‘smartphone’.

Avui dia un gran nombre de persones utilitza els seus telèfons mòbils per accedir a internet, el 69,7% ho fan, mentre que el 37,9% fa ús d’una tauleta para per connectar-se a la xarxa, segons dades facilitades per Kaspersky.

Per aquesta raó, el fet de perdre dispositius es converteix en un perill perquè altres usuaris malintencionats podrien utilitzar-los per usar la informació o dur a terme activitats delictives.

El mòbil per accedir al banc

Una manera de minimitzar riscos és protegir els terminals amb contrasenya, quelcom que la meitat (54%) d’usuaris no fa, mentre que el 16,5% sí que fa ús de solucions antirobatori, explica la companyia de ciberseguretat.

En aquest sentit, cal tenir en compte que el 36,7% dels usuaris utilitza el seu telèfon mòbil per accedir al seu compte bancari des d’internet, una informació sensible que podria ser perjudicial en mans alienes, relata Kaspersky.

De la mateixa manera, el 58,8% entra al seu correu electrònic des del seu ‘smartphone’ i el 54,1% fa el propi amb les xarxes socials, serveis que en conjunt alberguen una gran quantitat de dades confidencials.

Xifrar arxius o carpetes

Tot i així, els usuaris no són conscients del problema i menys de la meitat (46%) protegeix els seus dispositius mòbils mitjançant contrasenyes, mentre que només l’11,9% dels usuaris xifra els seus arxius i carpetes.

També existeix la possibilitat de crear còpies de seguretat de les dades, però només el 39,6% dels usuaris les fa, fet que significa que en cas de robatori o pèrdua, la majoria no podrà accedir a les dades emmagatzemades al seu ‘smartphone’.

En aquesta línia i per evitar esglais, Kaspersky recomana utilitzar contrasenyes i una solució de seguretat que protegeixi degudament les dades dels telèfons i que eviti un ús maliciós de tercers en cas de perdre el dispositiu.