Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Continua la polèmica per la baixada de l’IVA cultural

El ministre de Cultura, José Guirao, ha alertat que revisaran la rebaixa de l’IVA cultural si tots els cinemes no la repercuteixen en el preu de les entrades. La rebaixa […]

Redacció 21/08/2018
Laura Busquets / ACN

El ministre de Cultura, José Guirao, ha alertat que revisaran la rebaixa de l’IVA cultural si tots els cinemes no la repercuteixen en el preu de les entrades. La rebaixa del 21% al 10% va ser molt reclamada pel sector i està en vigor des d’inicis de juliol però, segons dades del ministeri, només un 50% l’ha aplicat en el preu final que paga el consumidor. Segons el ministre, aquests cinemes haurien abaixat el preu de l’entrada entre 50 i 90 cèntims. Guirao considera que “no pot ser” que la meitat dels establiments encara no hagin tocat el preu i per tant alerta que podrien “revisar” la mesura si al llarg de l’any no s’amplia a totes les sales. “La repercussió ha d’arribar a tothom perquè sinó és una mesura que s’ha de plantejar revisar”, ha dit en declaracions a ‘La Cadena Ser’. Guirao recorda que va ser una mesura molt reivindicada “i amb raó” però que, ara que s’ha fet efectiva, “no es poden despitar en aplicar-la”.

Guirao encara no s’ha reunit amb distribuïdors i exhibidors però alerta que els farà extensiva aquesta queixa. “Han d’aplicar la rebaixa i repercutir-la en el preu de l’entrada, això és evident”, ha manifestat. El ministre afegeix que si es redueix un impost això s’ha de notar en el preu final del producte “si es vol ser competitiu”. “Si no ja no et pots queixar que la gent va menys al cinema”, ha sentenciat.