Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Confirmat que el jurat professional va evitar la victòria de Tanxugueiras al Benidorm Fest

|

- Publicitat -

TVE fa públics els resultats i demana “respecte” per al jurat professional

Publicitat

La cantant catalanocubana Chanel va obtenir el 3,97% del vot popular a la gala Benidorm Fest. Per contra, el grup Tanxugueiras va aconseguir el 70,75%. TVE ha fet públics els resultats de les votacions després de la polèmica pel fet que, malgrat aquests percentatges, la classificació final -que tenia en compte també les votacions d’un jurat professional i d’un altre de demoscòpic- atorgués la victòria a la primera. La directora de Comunicació i Participació d’RTVE, María Eizaguirre, ha demanat en roda de premsa “respecte” per als membres del jurat professional i ha reiterat el suport “sense fissures” a Chanel com a representat d’Espanya a Eurovisió 2022.

 

Entre Tanxugueiras i Chanel, el vot popular va optar per Rigoberta Bandini amb un 18,08% dels vots. En total, hi va haver 192.000 vots entre trucades i SMS durant el temps habilitat perquè els espectadors expressessin les seves preferències.

 

Pel que fa als resultats del jurat demoscòpic, format per una mostra de 350 persones representatives de la població estatal, Tanxungueiras va obtenir el 14,59% dels vots, Chanel el 13,88% i Rigoberta Bandini el 13,52%.

 

Sumant a aquests dos resultats les decisions del jurat professional, la llista va acabar encapçalada per Chanel amb 51 vots, Rigoberta Bandini segona amb 46, Blanca Paloma tercera amb 39, Rayden quarta amb 37 i Tanxungueiras cinquena amb 30.

 

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió