Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Confirmada una multa de 200.000€ a Òmnium per una campanya del 9-N quan Torra era membre de la Junta

L’Audiència Nacional ha confirmat una sanció de 200.000 euros a Òmnium Cultural per la ‘gigaenquesta’ que va fer l’octubre i el novembre del 2014 amb motiu del procés participatiu del […]

Avatar
Agències 25/01/2019
Quim Torra, quan era president d'Òmnium Cultural

L’Audiència Nacional ha confirmat una sanció de 200.000 euros a Òmnium Cultural per la ‘gigaenquesta’ que va fer l’octubre i el novembre del 2014 amb motiu del procés participatiu del 9-N. La sala contenciosa-administrativa ha desestimat el recurs de l’entitat i ha confirmat la multa imposada per l’Agència Espanyola de Protecció de Dades perquè considera que es van tractar dades ideològiques dels ciutadans, que considera sensibles i que requerien un reforç de la prestació del consentiment del seu titular per ser objecte de tractament. Contra aquesta decisió encara es pot presentar un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reaccionat a la notícia mostrant suport a l’entitat i dient sentir-se “orgullós d’aquella campanya”, que es va tirar endavant quan ell mateix era membre de la Junta d’Òmnium. “No aconseguiran fer-nos por ni debilitar-nos. Continuarem avançant fins a la independència!”, ha escrit a Twitter.