Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Conclou la ‘rave’ il·legal de Torà que ha reunit mig miler de persones provinents de diferents punts de l’Estat, França i Bèlgica

Encara queden una cinquantena de vehicles a la zona on s’ha dut a terme la festa, que ha durat tot el cap de setmana

Redacció 20/02/2023
Els últims que queden per marxar de la festa il·legal que s'ha fet en una finca de Torà Data de publicació: dilluns 20 de febrer del 2023, 11:40 Localització: Torà Autor: Oriol Bosch

La festa il·legal que ha congregat mig miler de persones aquest cap de setmana en uns terrenys de Torà (Segarra) ha acabat aquest dilluns tot i que encara queden una cinquantena de vehicles a la zona. L’alcalde de Torà, Magí Coscollola, ha explicat a l’ACN que és la tercera vegada en tres mesos que s’organitza aquest tipus de festa i que “ni l’Ajuntament ho vol ni el propietari de la finca havia donat cap permís per fer-la”.

Coscollola afegeix que el principal problema d’aquestes festes és “el soroll i que es fan malbé els camins”. Precisament el camí d’accés a aquesta finca es va arranjar al setembre seguint criteris de gestió forestal sostenible, que obliguen a una amplada de quatre metres de via i que facilita l’accés de vehicles.

La festa va començar divendres al vespre i s’ha allargat fins a aquest dilluns. A la ‘rave’ de Torà s’hi han congregat entre 400 i 500 persones i els Mossos d’Esquadra van habilitar el cap de setmana un dispositiu per controlar les persones que hi entraven i sortien. “Molts, però, hi van accedir per camins alternatius per saltar-se el control”, explica l’alcalde de Torà.

Els participants a la festa han arribat des de diversos punts de l’Estat i també de França o de Bèlgica, “a jutjat per es matrícules dels vehicles”, diu Coscollola. Els Mossos, però, “només podien fer controls semblants als de trànsit, perquè es tracta de faltes administratives i no de cap delicte”, lamenta l’alcalde.