Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

[Vídeo] Jordi Galves se’n fot del policia amb molèsties al testicle esquerre després de l’1-O

L’Escriptor i professor Jordi Galves s’ha gravat en vídeo al Mas la Carrera, una casa de pagès ubicada a la Vall d’en Bas, on se’n fot del policia que va […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 04/04/2019
Jordi Galves

L’Escriptor i professor Jordi Galves s’ha gravat en vídeo al Mas la Carrera, una casa de pagès ubicada a la Vall d’en Bas, on se’n fot del policia que va testificar ahir que havia quedat “lesionat” al testicle esquerre després de la seva actuació durant l’1-O.

Galves, mig estirat i amb una posició corporal més aviat còmica, en un marge de roques amb la Vall de fons, llegeix el seu article publicat a ElNacional. Primer reprodueix l’interrogatori: “Vaig tenir una inflamació del que fou el testicle esquerre. I aproximadament durant quatre o cinc dies vaig tenir molèsties. Primer van ser dolors i després molèsties”.

L’escriptor ha fet un treball de recerca i veu plausible la lesió: “Segons algunes fonts consultades és molt versemblant que la part més afectada fos, efectivament, el testicle esquerre, que és el més exposat a les agressions sobre l’anatomia. Aquest testicle, en moltíssims homes, penja més que no pas el dret, encara que a cop d’ull no ho sembli, fins a una proporció del 65% per cent”.

Després, reflexiona irònicament que “testificar i testicle són dues paraules emparentades però no pas perquè els antics romans s’agafessin els benemèrits òrgans a l’hora d’assegurar que dirien la veritat. Testicle vol dir, simplement, un testimoni petit.”