Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

La traducció simultània de Google inclou el català i és compatible amb 39 idiomes més

Des del 2 de novembre ja està disponible el nou telèfon mòbil més potent de Google, el Pixel 3 i el Pixel 3 XL. Aquests nous models, venen amb els […]

Gerard Sesé 05/11/2018
Pixel 3, el nou telèfon de Google

Des del 2 de novembre ja està disponible el nou telèfon mòbil més potent de Google, el Pixel 3 i el Pixel 3 XL. Aquests nous models, venen amb els auriculars Pixel USB-C que inclouen un botó amb el que s’activa Google Assistant i per a fer-li tota mena de consultes, però el més interessant de tot és que permeten una traducció simultània entre 40 idiomes.

Si bé és cert que el Traductor de Google és un dels més usats i coneguts, que actualment permet traduir fins a 100 idiomes, aquests auriculars actualitzats permeten fer la traducció de fins a 40 idiomes en temps real. Fins a la data els accessoris només eren compatibles amb els productes de Google Assistant, però pel que sembla s’ha ampliat la seva compatibilitat.

Del català al món

Així doncs, ara es podrà parlar en català i una veu el tradueix a una de les altres llengües de forma gairebé simultània. Amb aquest sistema, el nostre interlocutor només ha d’esperar uns segons per entendre’ns i viceversa. Aquests són els idiomes compatibles a més del català: l’afrikaans, l’anglès, el japonès, el serbi, l’àrab, el finès, el khmer, el singalès, l’armeni, el francès, el coreà, l’eslovac, el bengalí, l’alemany, el letó, el castellà, el grec , el nepalès, el suahili, el xinès mandarí, l’hindi, el noruec, el suec, el croat, l’hongarès, el polonès, el tàmil, el txec, l’islandès, el portuguès, el tailandès, el danès, l’indonesi, el romanès, el turc, l’holandès, l’italià, el rus i el vietnamita.

Google i el català

A diferència d’Apple, que no l’inclou, Google fa temps que té present la importància de cara al mercat el fet de tenir disponible el català. Les cerques per veu es van incorporar a mitjans del 2012 i en una ponència de la companyia s’assegurava que el català és una de les 10 llengües més actives del món a Internet, molt per sobre en relació al seu número de parlants.