Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

La República compleix el seu primer mes situant-se com el sisè diari digital més llegit en llengua catalana

Fa tot just un mes el diari La República va encetar una nova etapa de periodisme amb l’objectiu final d’oferir una perspectiva republicana de l’actualitat política del país, un relat […]

Redacció
Redacció 12/09/2018

Fa tot just un mes el diari La República va encetar una nova etapa de periodisme amb l’objectiu final d’oferir una perspectiva republicana de l’actualitat política del país, un relat del dia a dia amb honestedat. En el primer estudi d’audiència de l’Oficina de Justificació de la Difusió, La República ha superat totes les expectatives situant-se com el sisè diari més llegit en llengua catalana.

Segons l’informe publicat per l’OJD, La República ha tingut 714.571 lectors. Una xifra que la situa en sisena posició per sobre de capçaleres històriques com El Punt Avui amb 612.527. En el podi dels més llegits hi ha el Nació Digital, amb 2.661.084 lectors, El Nacional en segona posició amb 1.822.174 i en tercera el diari Ara (1.773.607). En quarta i cinquena posició hi ha Vilaweb (1.512.049) i El Món (1.037.742).

Si alguna cosa cal tenir clara és, que La República no és un diari que vulgui debatre sobre la falsa controvèrsia de l’objectivitat del periodisme. En això serem molt clars, és un mitjà que pren partit, i que és arran d’aquesta convicció que relatarà amb honestedat el dia a dia d’aquest país. Perquè no hi ha millor periodisme que aquell que és sincer.

Han passat quasi dos anys d’aquella reunió, dos anys on la cohesió del grup i del projecte ha anat creixent en paral·lel a les dificultats que hem anat superant. Som aquí per fer un diari que amb tota la seva modèstia intentarà fer-se un lloc entre les grans, bones i professionals capçaleres que té aquest país. Sense cap altra pretensió que la d’oferir un producte diferent que els lectors acabin fent seu.

El context polític i social que viu el país no només emplaça la societat civil a formar part d’aquests dies històrics que vivim, sinó que també exigeix un major protagonisme de tots i cadascun dels individus que sospiren per una República catalana. Aquests últims dos anys l’equip del directe!cat ha treballat incansablement per fer possible un nou projecte periodístic que acompanyi aquestes jornades plenes d’emocions. Aquest projecte es diu ‘La República’.
L’aniversari periodístic és el tret de sortida pel naixement del primer diari digital que farà constar la paraula República en la seva capçalera, i ho farà d’acord amb uns principis culturals i polítics que beuen directament del catalanisme republicà i defensa els drets i llibertats de Catalunya.
El propòsit d’aquest nou diari digital no és cap altra que el d’aportar una nova mirada, una veu discrepant, d’anàlisi i oberta del dia a dia de l’actualitat política d’un país que camina amb determinació i sense defallir cap a la República que el 27 d’octubre i el 21 de desembre varen ser declarades i ratificades pel poble català gràcies a la victòria del ‘Sí’ en el referèndum de l’1 d’octubre.
Som laRepublica.cat, el diari de la República catalana.