Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

El PSC fa un ridícul estrepitós queixant-se a TV3 de les poques entrevistes al Gobierno sobre la covid

La resposta és demolidora: de 27 peticions d’entrevista del programa ‘Els Matins’ a ministres espanyols tan sols en van atendre una

Redacció 24/06/2021
Salvador Illa, quan era ministre de Sanitat del Gobierno va arribar a rebutjar o desatendre fins a 7 peticions d'entrevista de TV3.

La diputada del PSC, Beatriz Silva, va formular una pregunta per escrit queixant-se a la CCMA de la baixa proporció d’entrevistes a TV3 relacionades amb la pandèmia de la covid-19. En el redactat enumera que se’n van fer 140 al Govern i només 4 al Gobierno i retreuen que fins i tot Òmnium i l’ANC van tenir més entrevistes sobre el tema: un total de sis. Per tot plegat Silva preguntava: “Com es justifiquen aquestes xifres en els criteris de pluralisme i equilibri informatiu als que estan obligats els mitjans de comunicació dela CCMA? Què pensa fer per equilibrar-los?”. La resposta de la CCMA és demolidora i deixa en ridícul el PSC: “Els mitjans de la CCMA i els seus responsables donen cabuda al pluralisme tal com reiteradament els informes del CAC certifiquen. És per això que des de les àrees de la CCMA contacten amb totes les persones i entitats que poden contribuir a contexualitzar millor l’interès informatiu, i formulen la corresponent invitació. Però també que hi vulguin prestar la seva veu. En el cas entre el 13 de març i el 30 de juny del 2020 TVC té constància d’haver fet les següents propostes d’entrevistes des del programa ‘Els Matins’: 8 propostes al ministre de Sanitatm de les quals una va ser atesa, sis rebutjades i una va quedar sense resposta”. I la cosa no acaba aquí també es van peticions d’entrevista als ministres de Treball, Hisenda, Universitats, Interior, Transports, Consum, Transició i Indústria, en alguns dels casos fins a quatre peticions, i totes van ser rebutjades o van quedar sense resposta. Així ho recull el periodista de La Vanguardia Àlex Tort en el seu Twitter: