Divendres, 22 de gener de 2021 - Edició 911
La República

Cayetana Álvarez de Toledo exigeix el castellà a l’entrevista i RAC1 cedeix

Nova polèmica que desperta la candidata del PP al Congreso. En l’entrevista a Rac1, a ‘Fora de lloc’, Álvarez de Toledo ha posat contra les cordes els quatre periodistes que […]

Redacció
Redacció 18/04/2019
Pla tancat de la candidata del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, durant l'acte de partit a Lleida. Imatge del 17 d'abril de 2019. (Horitzontal)

Nova polèmica que desperta la candidata del PP al Congreso. En l’entrevista a Rac1, a ‘Fora de lloc’, Álvarez de Toledo ha posat contra les cordes els quatre periodistes que estan conduint les entrevistes amb els candidats per al 28-A. Álvarez de Toledo ha assegurat en directe que “entén el català” però que prefereix fer-la en castellà. A més, ha afirmat que, fer-la en català, seria “gest de poca cordialitat”. Al seu torn, RAC1 ha cedit i ha emès tota l’entrevista en castellà.

Que els periodistes, entre ells Jordi Basté, director del programa ‘El Món a RAC1’, hagin cedit a preguntar la candidata en castellà ha despertat certa polèmica a la tertúlia posterior, on la periodista Pilar Carracelas ha criticat que se supeditin al supremacisme lingüístic o al nacionalisme dels populars perquè, opinen, el tema de la llengua és ideològic, tot i que hagi quedat sola defensant la seva tesi davant dels altres tertulians. El debat de la cadena s’ha transportat també a les xarxes, que ja bullen.

Entre altres declaracions, la candidata ha afirmat que “la majoria d’independentistes és xenòfob” i que la violència masclista no existeix “perquè no hi ha un grup d’homes que vagin contra les dones”.

 

Relacionats