Dijous, 3 de desembre de 2020 - Edició 861
La República

Commemoració 1-O | Concentració massiva a Lledoners per donar suport als presos polítics en la vigília de l’1-O

Ja és tradició que cada diumenge se celebri una manifestació davant de la presó de Lledoners per donar escalf als presos polítics que són tancats en aquest centre penitenciari en […]

Redacció
Redacció 30/09/2018
Centenars de persones a la marxa per demanar la llibertat dels "presos polítics" als entorns de Lledoners / Mar Martí

Ja és tradició que cada diumenge se celebri una manifestació davant de la presó de Lledoners per donar escalf als presos polítics que són tancats en aquest centre penitenciari en presó preventiva. Avui, però, en la vigília del referèndum de Catalunya, han estat centenars de persones els que s’han apropat fins la presó del Bages.

Familiars, amics i veïns han participat en l’acte de suport als líders independentistes amb càntics i per denunciar la injustícia de la presó preventiva i agafar forces “per tirar endavant el mandat democràtic”.

Aquest diumenge ha estast un dia de commemoració del referèndum de fa un any en molts indrets de Catalunya. En aquest, hi ha participat un dels observadors internacionals que va viure l’1-O al país. Dietes Rabau ha assegurat que “la presó és injusta” i ha afegit que “no veu risc ni és una acció ilegal”.

Relacionats