Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Comín veu “incomprensible” que una part de l’independentisme assumeixi que el govern espanyol no pagarà pel Catalangate

L’eurodiputat de Junts avisa que Espanya és el país de la Unió Europea que ha donat una pitjor resposta davant l’escàndol

Redacció 29/11/2022

L’eurodiputat de Junts, Toni Comín, creu que la resposta del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) davant el comitè del Parlament Europeu que investiga l’ús de Pegasus –la directora del CNI, Esperanza Casteleiro, s’ha negat a donar explicacions— posa de manifest que Espanya “no vol cooperar” en aquest assumpte.

En una atenció als mitjans, Comín ha reconegut que la compareixença de Castelerio ha sigut “de riure per no plorar” i ha afirmat que l’Estat espanyol és el país de la Unió Europea que ha donat una pitjor resposta sobre els casos d’espionatge. “El fet que el Congrés dels Diputats no hagi creat una comissió d’investigació és un indici que Espanya no respon com un estat democràtic normal”, ha afegit.

Espanya no assumeix responsabilitats

Per altra banda, Comín ha lamentat que cap membre del govern espanyol hagi assumit responsabilitats pel Catalangate i ha recalcat que troba “incomprensible” que una part de l’independentisme ja hagi assumit que l’executiu de Sánchez no pagarà cap preu “per un escàndol de gran magnitud”.