Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Comença la recollida de signatures per part del sector crític a l’ANC al marge de l’entitat per forçar unes eleccions al Secretariat Nacional

L'entitat diu que està "estudiant" la web creada per 'Indesinenter' i no aclareix per ara si acceptarà les firmes

|

- Publicitat -

El sector crític a l’ANC agrupat en el col·lectiu ‘Indesinenter’ ha començat a recollir signatures al marge de l’entitat per forçar unes eleccions al Secretariat Nacional. En un comunicat enviat aquest divendres, aquesta facció de l’ANC assegura que la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, no ha donat resposta a la seva sol·licitud per consensuar el procediment per recollir les signatures i que “abans de demanar la medicació del Tribunal Arbitral de Barcelona” i “per no allargar innecessàriament” el procés, opten per crear una web pròpia per fer-ho.

Publicitat

Des de l’ANC diuen que estan “estudiant” el sistema que han desplegat: “Hi haurà resposta en els pròxims dies”. Així, no aclareixen per ara si acceptaran o no la recollida de firmes d”Indesinenter’, però avisen que aquesta hauria “de permetre una identificació acurada i fefaent, i d’acord amb la normativa de protecció de dades”.

El col·lectiu crític amb la direcció de Feliu ha obert un formulari d’inscripció per als socis “de ple dret” de l’ANC per demanar “una Assemblea General Extraordinària a celebrar de forma virtual del 12 al 14 de juliol” per “aprovar la convocatòria d’eleccions anticipades per renovar el Secretariat Nacional a celebrar entre el 26 i el 30 de setembre de 2023”.

A part de criticar el lideratge de Feliu per no “respectar la democràcia interna” de l’entitat, ‘Indesinenter’ qüestiona també la seva estratègia per “impulsar una opció electoral” en “benefici d’uns pocs”. “El camí a seguir passa per la desobediència, la mobilització i la lluita no violenta”, apunten.

Tot i que no rebutgen completament la idea de crear una llista cívica de l’independentisme, els crítics consideren que l’ANC hauria de reforçar les seves bases per tornar a ser “mobilitzadora, proactiva” i amb “capacitat de paralitzar el país, preparant el moment del nou embat per fer efectiva la independència”.

Et pot interessar  Acusacions i retrets, la tècnica de la campanya electoral d'Anna Grau, la candidata de Ciutadans a Barcelona
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió