Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Comença la batalla per les municipals a Barcelona i els partits es posicionen

ERC considera que Barcelona està “bruta i deixada” i el PP demana contundència contra els “botellots”

Redacció
Redacció 30/08/2021
El ple de l'Ajuntament de Barcelona

El grup municipal d’ERC a Barcelona ha criticat aquest dilluns que la ciutat està “bruta i deixada” i ha exigit més inversió en neteja i manteniment per fer-hi front. “Ni s’han planificat les plagues, ni es fa el manteniment adequat de parcs i jardins i l’espai públic, ni s’ha dotat la Guàrdia Urbana de prou recursos per controlar l’incivisme”, ha afirmat el regidor Jordi Coronas. També denunciat l’existència de “plagues de rates i paneroles”. Ha afegit que ERC no acceptarà terrasses en calçada si se’n mantenen a les voreres. Ha avisat que si l’executiu municipal pretén “acabar amb el consens” de l’ordenança del 2018 ha de comptar “amb la participació de tots els agents implicats i amb participació ciutadana”.

Coronas ha assegurat que els serveis municipals encarregats de vetllar per la salut pública, el manteniment, l’accessibilitat i la seguretat de la ciutat estan infrafinançats. “Les contractacions extraordinàries per neteja i manteniment de parcs i jardins han estat insuficient”, ha afirmat. També ha recordat que la ciutat compta amb un pressupost rècord en aquest 2021 i ha exigit fer-ne ús: “Quan tens una situació urgent a resoldre fa falta posar recursos extraordinaris”, ha declarat.

Paral·lelament, el grup municipal del PP a l’Ajuntament de Barcelona ha reclamat al consistori contundència per garantir el descans dels veïns i perquè la festa de Sants sigui “neta, ordenada i cívica”. El regidor Josep Bou ha denunciat “la manca de contundència i previsió en l’organització del dispositiu de seguretat” que considera que “s’ha tornat a veure superat”. Per això per a futures ocasions demana establir els dispositius policials amb més efectius entre Mossos i Guàrdia Urbana. El grup municipal també denuncia la “manca de neteja” als carrers i parcs de barri. “Han estat diversos dies plens d’escombraries, ampolles de vidre trencades i plàstics sense que ningú els recollís”, lamenten en un comunicat. El president del PP de Sants-Montjuïc, José Antonio Calleja, ha demanat que el que ha passat aquests darrers dies es tingui en compte a l’hora d’abordar el futur projecte de millora de Parc.