Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Colau titlla la iniciativa d’ampliar el Prat sobre el mar “d’ocurrència”: “Està fora dels temps que estem vivint”

L’alcaldessa de Barcelona demana que les “inversions milionàries” sigui per a les infraestructures ferroviàries

Redacció 12/02/2023
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, atenent els mitjans Data de publicació: diumenge 12 de febrer del 2023, 12:49 Localització: Barcelona Autor: Carola López

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat la iniciativa privada que una consultora privada ha fet arribar al Govern d’ampliar l’aeroport del Prat amb una pista sobre el mar. Colau ha titllat la proposta “d’ocurrència” i ha advertit que seria “una obra faraònica que seria caríssima i que va contra la bona gestió i el sentit comú”.

“Està fora dels temps que estem vivint”, ha expressat. D’altra banda, ha dit que ella sí que vol “infraestructures ambicioses i milionàries”, però per a infraestructures ferroviàries o per accelerar el corredor mediterrani. Colau ha fet aquestes declaracions durant una atenció als mitjans el dia de Santa Eulàlia.

La plataforma proposada es construiria a una milla de la costa, tindria 3.400 metres i costaria uns 2.100 milions d’euros. Fonts del Govern han explicat a l’ACN que s’han d’estudiar totes les propostes i que és positiu que hi hagi experts treballant en aquest tema. Colau ha demanat optar per a promocionar el transport públic, oferint tarifes “més assequibles”. També impulsant les “connexions” amb tot l’Estat i amb tota Europa mitjançant el tren, un fet que “permetria reduir els vols, molt més contaminants”.

D’altra banda, l’alcaldessa també ha celebrat que Barcelona recupera població i es trenca la tendència dels últims dos mesos, segons indiquen les dades de l’Oficina Municipal de Dades (OMD), que fa una lectura provisional amb xifres fins a l’octubre. La població empadronada ha augmentat en 16.744 persones en menys d’un any, el que significa un 1% de creixement. La població a la capital catalana es comença a recuperar a partir del març i el pic s’assoleix a l’octubre de l’any passat quan s’arriba a les 1.656.725 persones empadronades.

Colau ha argumentat que, amb la pandèmia, a totes les ciutats es va produir una sortida d’habitants i que, acabada la pandèmia, “afortunadament” s’ha recuperat la tendència. A més, ha reivindicat que la reducció de contaminació, l’augment de verd, les inversions en escoles i el model de ciutat “atreu la població, que vol una ciutat amable i sostenible”.