Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

Colau, sobre la crisi del turisme: “Tenim 9.000 apartaments turístics que es poden destinar a lloguer”

L’alcaldessa defensa aprofitar la pandèmia per fer una transició cap a un model turístic més sostenible

Agències 09/05/2020
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, compareix des de la plaça Universitat per explicar el pla per adaptar la mobilitat de la ciutat pel desconfinament. Imatge del 25 d'abril de 2020. (Horitzontal)

“Sobre el debat de si el turisme triga a recuperar-se, tenim 9.000 apartaments turístics que es poden destinar a lloguer, perquè es necessiten”. Així s’ha expressat a Catalunya Ràdio l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha afegit que aquesta és una iniciativa que “es pot plantejar i tothom hi guanya”. Colau ha celebrat que la iniciativa privada hagi entès el moment i estigui donant un ús social a hotels i apartaments. Al seu parer, cal aprofitar la pandèmia per fer una transició cap a un model turístic més sostenible. L’alcaldessa ha constatat que el sistema econòmic d’abans de la pandèmia “tenia desequilibris molt forts”. “No volem tornar a la contaminació”, ha posat d’exemple, després de citar també la “massificació” turística.

En tot cas, ha remarcat que aquesta és una transició “que no es fa en dos dies”, i ha subratllat que la Generalitat, l’Estat i Europa tenen instruments econòmics molt més potents per canviar aquest tipus de realitats que no pas l’Ajuntament.